Veterinärer på djurkliniken i Halmstad

Din veterinär i Söndrum

Vi veterinärer som arbetar på Halmstads Djurklinik delar gärna med oss av vår kunskap och erfarenhet till dig och ditt djur. Kontakta oss på telefon för att boka ett besök för djursjukvård eller djurtandvård. Till oss hittar du lätt om du bor i Söndrum. Kör till Söndrumsvägen 35.

Halmstads Djurklinik är den lilla personliga kliniken som tidigare låg i Söndrum centrum. Här utför vi all typ av djursjukvård och djurtandvård samt förebyggande vård av smådjur samt behandlar flertalet sjukdomar och skador hos hundar och katter. Våra veterinärer i som tidigare fanns i Söndrum har tillgång till modern utrustning som digital röntgen och tandröntgen, tandvårdsutrustning, laboratorium, operationsavdelning samt ultraljud.

Fristående klinik med personlig atmosfär

Största patientgruppen i Söndrum är hundar och katter men vi tar även emot andra smådjur. Så nu är Halmstads Djurklinik även ytterligare specialiserade på djurtandvård med det fördjupade samarbetet med Accesia AB – the Vet Dentistry Company.

I branschen är Halmstads Djurklinik med med veterinärer och djursjukvårdare en fristående medelstor klinik med veterinärer som tidigare låg i Söndrum i Halmstad. Nu har vi en personlig och trevlig atmosfär i helt nyrenoverade lokaler med den absolut senaste och bästa utrustningen för att bedriva veterinär djursjukvård, djurtandvård och djurfriskvård för dig som bor i Söndrum.

Ny toppmodern klinik i nya lokaler

På kliniken finns tandprofilering men vi utför även mjukdelskirurgi samt veterinärer som enbart handlägger poliklinikfall med komplicerade medicinska utredningar. För närvarande är kliniken öppen dagtid på vardagar. Röda dagar är det stängt.

Kliniken flyttade från Söndrum till nya lokaler på Söndrumsvägen 35 i Halmstad vid årsskiftet 2021/2022 och har förutom fyra undersökningsrum, två tandbehandlingsrum, operationsrum och senaste röntgentekniken för att kunna ta hand om det stora patienttrycket på djursjukvård och djurtandvård.

Välkommen till en av Sveriges modernaste djurkliniker!

Kontakta oss

Besöksadress

Söndrumsvägen 35, Halmstad

Boka tid för besök

035-10 72 63
Telefontid 7:30 - 17:00

Akuta ärenden

Vid behov av akut djursjukvård då Halmstads Djurklinik inte är öppet klicka här för jouröppna akutmottagningar.

Ordinarie öppettider

Mån - Fre: 7:30 – 17:00

Lunchstängt: 12:00 – 13:00

Social media

Besök vår Facebook-sida

Besök vår Instagram

Recensioner

Vanliga behandlingar

Besiktningar

Om du tänker köpa valp eller kattunge är det viktigt att djuret har genomgått en veterinärbesiktning innan det byter ägare. De flesta försäkringsbolag önskar ett intyg på att djuret är friskt innan försäkringen tecknas.

Hudproblem

Hudproblem och allergier är den näst vanligaste orsaken till besök hos veterinären. Hudproblem och allergier hos husdjur är inte ohjälpligt, men viktigt att ta på allvar eftersom brist på vård och behandling kan få fatala konsekvenser.

Öronproblem

Öroninflammation, knölar och hundar med dålig hörsel. Här kan du läsa mer om olika problem med öronen som kan drabba hunden.

Ögonbesvär

En skada på ögat eller en ögonsjukdom kan vara väldigt besvärligt för hunden. Lär dig mer om vanliga och ovanliga ögonproblem.

Vaccination av hund

Hundar vaccineras regelbundet mot valpsjuka, Parvo, smittsam leverinflammation samt kennelhosta. För hundar som skall resa utomlands behöver man lägga till vissa vaccinationer som till exempel Rabies, det är viktigt att kontrollera vad som gäller för det land man skall besöka.

Vaccinationer Katt

För katternas del är det vaccination mot kattpest och kattsnuva som görs regelmässigt. Det finns regler för att resa med katter eller sälja katter till ett annat land. De finns för att förhindra att sjukdomar sprids, framför allt rabies. Reglerna skiljer sig åt mellan olika länder. Vill du läsa mer om dessa infektionssjukdomar rekommenderar vi ett besök på Jordbruksverkets hemsida.

Vaccinationer Kanin

Vi vaccinerar även kaniner mot Myxomatos och gulsot. Kaniner vaccineras gärna på våren innan de släpps ut på gräs med ett vaccin som tas en gång per år. Vill du läsa mer om dessa infektionssjukdomar rekommenderar vi ett besök på SVA´s hemsida www.sva.se/djurhalsa.

Kastrationer

Vi rekommenderar kastration av han- och honkatter från 6 månaders ålder. Kastrationer av tikar och hanhundar görs regelmässigt och även där rekommenderar vi att djuret är runt 6 månader. Tikar och honkatter bör inte vara i löp när ingreppet görs.

ID-märkning av hund

Alla hundar i Sverige ska märkas med ett unikt id-nummer och registreras i Jordbruksverkets centrala hundregister. Vem som ansvarar för hunden ska också anmälas till hundregistret. Det finns även ett register där du som har hundar i kommersiellt syfte ska registrera anläggningen där du håller hundarna.

ID-märkning av katt (chippa din katt)

Med start i januari 2023 ska du som kattägare registrera din katt hos Jordbruksverket enligt en ny lag. Lagens syfte är att värna om katten och höja dess status som husdjur. För att kunna registrera din katt så måste katten först vara id-märkt eller s  k chippad. En id-märkning görs via chip eller tatuering hos veterinär eller med chip hos godkänd id-märkare. Boka en tid hos Halmstads Djurklinik för att ID-märka alltså chippa din katt.

Mag- och tarmsjukdomar

Mag- och tarmsjukdomar förekommer ofta hos våra hundar. Hunden kräks och får därefter diarré. Vid de lättare fallen blir avföringen lös och smetig, i andra fall sprutar diarrén ur hunden. Avföringen är vattnig och kan slutligen bli blodig.

Hältor

En akut hälta kan bero på olika saker. Många djurägare tror ofta att problemet sitter i tassen när hunden inte stödjer på benet men orsaken kan finnas i en led högre upp på benet. Hunden kan ha stukat en led, fått en fraktur, en spricka i benet, korsband eller ligament kan ha skadats, fått ett bitsår eller en sticka som trängt in i en tass.

Djurtandvård

Djurtandvård är ett av våra veterinärer och djursjukvårdares specialområden och förutom personalens kompetensen är vi komplett utrustade med bland annat digital tandröntgen. Det vanligaste problemet som drabbar hundar och katter är att de får tandsten, om inte denna tas bort kan slutresultatet bli tandlossning.

DJURFRISKVÅRD

Till djurfriskvård räknas de behandlingar och åtgärder man gör i syfte att förebygga sjukdom samt besiktningar av hundar och katter i samband med försäljning och försäkring.

DJURSJUKVÅRD

På kliniken har vi möjlighet att utföra en rad olika utredningar och behandlingar på hundar och katter. Till vår hjälp har vi modern teknisk utrustning som digital röntgenteknik för både vanlig röntgen och tandröntgen, ett laboratorium där vi kan utföra blodanalyser samt cytologi. Vår operationsavdelning är utrustad, så veterinär och djursjukvårdare kan utföra längre narkoser och mer omfattande ingrepp.