VÅRA TJÄNSTER

VACCINATION
AV KATT

Att göra en grundvaccination för att ge ett fullgott skydd mot kattsnuva och kattpest, ges en första vaccinering vid ca 8-9 veckors ålder. Detta upprepas sedan efter ungefär 3-4 veckor. Fortsatt vaccination mot kattsnuva ges enligt rekommendation från vaccintillverkaren. Fortsatt vaccination mot kattpest bör utföras vart tredje år.

 

HITTA TILL OSS

BOKA ETT BESÖK

ID-märkning

VACCINATION AV KATT

Varför vaccinera

Är du osäker om vaccinering tar du kontakt med oss på Halmstads Djurklinik. För att skydda din katt mot allvarliga sjukdomar är det viktigt att vaccinera vid rätt intervall. T ex är kattpest en mycket smittsam sjukdom som kan smitta katter i alla åldrar, så det är viktigt att vaccinera katten. Kattpest orsakas av parvovirus och kan leda till dödsfall. Kattsnuva innefattar olika luftvägsinfektioner som orsakas av bakterier eller virus.

Finns det något jag kan göra själv?

Rådfråga din veterinär i Halmstad på Halmstads Djurklinik. Vaccineras regelbundet enligt givna instruktioner. Vaccination gäller alla katter även innekatter. Smittorisken för innekatter går genom ägaren som kan föra med sig smittad katts avföring eller urin via kläder eller skor. Ska katten resa måste den vaccineras mot rabies, och det är minst 21 dagar innan resan.

Besiktningar

Om du tänker köpa valp eller kattunge är det viktigt att djuret har genomgått en veterinärbesiktning innan det byter ägare. De flesta försäkringsbolag önskar ett intyg på att djuret är friskt innan försäkringen tecknas.

Hudproblem

Hudproblem och allergier är den näst vanligaste orsaken till besök hos veterinären. Hudproblem och allergier hos husdjur är inte ohjälpligt, men viktigt att ta på allvar eftersom brist på vård och behandling kan få fatala konsekvenser.

Öronproblem

Öroninflammation, knölar och hundar med dålig hörsel. Här kan du läsa mer om olika problem med öronen som kan drabba hunden.

Ögonbesvär

En skada på ögat eller en ögonsjukdom kan vara väldigt besvärligt för hunden. Lär dig mer om vanliga och ovanliga ögonproblem.

Vaccination av hund

Hundar vaccineras regelbundet mot valpsjuka, Parvo, smittsam leverinflammation samt kennelhosta. För hundar som skall resa utomlands behöver man lägga till vissa vaccinationer som till exempel Rabies, det är viktigt att kontrollera vad som gäller för det land man skall besöka.

Vaccinationer Katt

För katternas del är det vaccination mot kattpest och kattsnuva som görs regelmässigt. Det finns regler för att resa med katter eller sälja katter till ett annat land. De finns för att förhindra att sjukdomar sprids, framför allt rabies. Reglerna skiljer sig åt mellan olika länder. Vill du läsa mer om dessa infektionssjukdomar rekommenderar vi ett besök på Jordbruksverkets hemsida.

Vaccinationer Kanin

Vi vaccinerar även kaniner mot Myxomatos och gulsot. Kaniner vaccineras gärna på våren innan de släpps ut på gräs med ett vaccin som tas en gång per år. Vill du läsa mer om dessa infektionssjukdomar rekommenderar vi ett besök på SVA´s hemsida www.sva.se/djurhalsa.

Kastrationer

Vi rekommenderar kastration av han- och honkatter från 6 månaders ålder. Kastrationer av tikar och hanhundar görs regelmässigt och även där rekommenderar vi att djuret är runt 6 månader. Tikar och honkatter bör inte vara i löp när ingreppet görs.

ID-märkning av hund

Alla hundar i Sverige ska märkas med ett unikt id-nummer och registreras i Jordbruksverkets centrala hundregister. Vem som ansvarar för hunden ska också anmälas till hundregistret. Det finns även ett register där du som har hundar i kommersiellt syfte ska registrera anläggningen där du håller hundarna.

ID-märkning av katt (chippa din katt)

Med start i januari 2023 ska du som kattägare registrera din katt hos Jordbruksverket enligt en ny lag. Lagens syfte är att värna om katten och höja dess status som husdjur. För att kunna registrera din katt så måste katten först vara id-märkt eller s  k chippad. En id-märkning görs via chip eller tatuering hos veterinär eller med chip hos godkänd id-märkare. Boka en tid hos Halmstads Djurklinik för att ID-märka alltså chippa din katt.

Mag- och tarmsjukdomar

Mag- och tarmsjukdomar förekommer ofta hos våra hundar. Hunden kräks och får därefter diarré. Vid de lättare fallen blir avföringen lös och smetig, i andra fall sprutar diarrén ur hunden. Avföringen är vattnig och kan slutligen bli blodig.

Hältor

En akut hälta kan bero på olika saker. Många djurägare tror ofta att problemet sitter i tassen när hunden inte stödjer på benet men orsaken kan finnas i en led högre upp på benet. Hunden kan ha stukat en led, fått en fraktur, en spricka i benet, korsband eller ligament kan ha skadats, fått ett bitsår eller en sticka som trängt in i en tass.

Djurtandvård

Djurtandvård är ett av våra veterinärer och djursjukvårdares specialområden och förutom personalens kompetensen är vi komplett utrustade med bland annat digital tandröntgen. Det vanligaste problemet som drabbar hundar och katter är att de får tandsten, om inte denna tas bort kan slutresultatet bli tandlossning.

DJURFRISKVÅRD

Till djurfriskvård räknas de behandlingar och åtgärder man gör i syfte att förebygga sjukdom samt besiktningar av hundar och katter i samband med försäljning och försäkring.

DJURSJUKVÅRD

På kliniken har vi möjlighet att utföra en rad olika utredningar och behandlingar på hundar och katter. Till vår hjälp har vi modern teknisk utrustning som digital röntgenteknik för både vanlig röntgen och tandröntgen, ett laboratorium där vi kan utföra blodanalyser samt cytologi. Vår operationsavdelning är utrustad, så veterinär och djursjukvårdare kan utföra längre narkoser och mer omfattande ingrepp.

Kontakta oss

Besöksadress

Söndrumsvägen 35, Halmstad

Boka tid för besök

035-10 72 63
Telefontid 7:30 - 17:00

Akuta ärenden

Vid behov av akut djursjukvård då Halmstads Djurklinik inte är öppet klicka här för jouröppna akutmottagningar.

Ordinarie öppettider

Mån - Fre: 7:30 – 17:00

Lunchstängt: 12:00 – 13:00

Social media

Besök vår Facebook-sida

Besök vår Instagram

Recensioner

Dennis BjörkDennis Björk
14:04 11 Nov 22
Helt fantastisk personal lätt och smidigt att boka tider som passar en
Ann KenneAnn Kenne
12:08 23 Aug 22
Absolut det bästa vetrinärbesök på länge, tack// Ann Kenne
Anne Catherine MåhlAnne Catherine Måhl
08:54 14 Aug 22
Blev lite lugnare fick tabl.till min älskade katt för hans urinvägar hoppas att det håller i sig!Har fått rådet att köba Feliway Classic vilket jag gjort medan jag håller på att flytta.Mvh hoppfull
sofie lindströmsofie lindström
15:25 02 Jun 22
Verkligen bästa veterinären jag har varit hos! Så tillmötesgående personal som va tvungna att jobba över, allt för att min hund skulle få hjälp med sitt sår samma dag. Professionell och trevlig personal. Rekommenderar starkt att besöka denna djurklinik. Jag bor rätt så långt ifrån men åker en bit extra bara för att komma hit även i framtiden.Kände mig väldigt trygg att lämna min hund i veterinärens händer och de gjorde ett bra jobb.
Mia WismannMia Wismann
08:14 27 Apr 22
Första gången jag var där och fick ett mycket bra intryck utav personal och lokal. Och kommer att vända mig dit i alla lägen nu. Lämnar min ordinarie vetrinärenstation som ligger närmre mitt boende.
emmelie nordengemmelie nordeng
09:36 01 Mar 22
Mkt trevlig personal. Fick tid omg för min greyhound kille. Han är stor och lång och det krävdes dubbel personal för att hålla honom på plats under röntgen. Det var inget problem att få denna extra hjälp och det kändes tryggt att veta att min bäbis inte kunde ramla ner.Veterinären följde upp på telefon en vecka senare och det kändes mkt bra allt igenom.Kostade under till medel i pris upplevde jag.
Thair AlkishikThair Alkishik
10:54 19 Feb 21
Mycket trevliga personal som hjälper dig o din djur 🌹
js_loader

(Translated by Google) Sweet, professional employees.
(Original) Lieve, vakkundige medewerkers.

Anita

Helt fantastisk personal lätt och smidigt att boka tider som passar en

Dennis

Halmstads Djurklinik
4.9
powered by Facebook
Katarina Svanlind
Katarina Svanlind
18:31 05 Jan 23
Sessakatten fullkomligt njöt av sitt besök hos er där hon helt lugn passade på att snoka runt, äta lite kattgodis o... kolla in leksakerna medan matte fick kaffe. Proffesionellt bemötande o god service.läs mer
Anna Linnea
Anna Linnea
07:01 21 Jul 22
Trist att ringa för en akuttid och bli hänvisade till Slöinge för att se om det finns en akuttid där istället med... undertonen att det ändå finns tider kvar men inte prioriteras för kanin.läs mer
Matilda Rogvall Knutsmark
Matilda Rogvall Knutsmark
15:13 28 Jun 22
Tack för fint och lugnt bemötande av min reaktiva och rädda hund. Känns så tryggt att komma till er! 🐕
Bosse Anderberg
Bosse Anderberg
16:35 14 Jun 22
Underbar personal proffsigt o man känner att man är på rätt plats
Anna Bergsten
Anna Bergsten
07:43 16 Feb 22
Vår älskade katt har blivit som ny, efter klippningen hos er! Han njuter varje minut här hemma och har blivit... kanontrevlig och mysig mot oss! Till o med en knäkatt, efter 14 år… 😻🙏läs mer
Eva Simonsson
Eva Simonsson
18:03 07 Feb 22
Så glad för hjälpen med Garms tand. Han är helt lycklig håller bollen hela vägen in i munnen, det gjorde han inte... förut. Igår spårade vi och vilket härligt drag i linan! En helt ny hund. Tusen tusen tack!läs mer
Ulrika Ljung
Ulrika Ljung
09:00 03 Sep 21
Fantastiskt personal med trevligt bemötande
Mariette Jakobsson
Mariette Jakobsson
16:03 30 Sep 20
Tack för snabbt, trevligt och proffsigt bemötande😀🌹Pembe mår redan bättre och matte oxå❤️
Stina Backe
Stina Backe
09:03 25 May 20
Vi har två katter,Nisse o Morris.Vi har alltid blivit så väl omhändertagna när någon av katterna har varit sjuka eller... i något annat ärende.Fantastisk och duktig personal,som verkligen bryr sig om både ägare och våra älskade djur. 😽😽😊läs mer
Monika Hirseland
Monika Hirseland
16:30 20 Sep 19
Tack för att vi snabbt och enkelt fick hjälp med det onda schäfer-örat.
Cecilia Nilsson
Cecilia Nilsson
15:31 13 Apr 19
Ringer upp dagen efter tandutdragning på hund, för att kolla hur hunden mår ❤
Lena Wattsgård
Lena Wattsgård
19:28 04 Mar 19
Fint mottagande . Lugnt o skönt ingen stress.
Vi blev så fint mottagna o hjälpta. Tack

Schejken och hans... matteläs mer
Svenne Frånander Larsson
Svenne Frånander Larsson
06:42 30 Apr 18
Duktiga, och mycket trevlig personal ���
Ditte Rindom Kjöller
Ditte Rindom Kjöller
06:12 11 Apr 18
Helene Friström
Helene Friström
09:13 04 Apr 18
Underbar personal och fantastisk omvårdnad. Bästa djurkliniken i Halmstad.
Susanne Rosén
Susanne Rosén
14:28 03 Apr 18
Helt enkelt för att de är bäst och ingenting är omöjligt!
Maija TopMiau Svensson
Maija TopMiau Svensson
11:49 19 Mar 18
Lasse Memberger
Lasse Memberger
17:28 15 Mar 18
Tima Ekström
Tima Ekström
09:45 27 Oct 17
Samma klinik sedan 2009 alltid nöjd.
Lotta Holmgren
Lotta Holmgren
17:02 06 Oct 17
Fantastisk vård av vår älskade Moa vid två operationer.
Helen Andersson
Helen Andersson
17:01 13 Jun 17
Alltid lika välkommen märks att dem tycker om våra djur och mattar och hussar.�
Carina Johansson
Carina Johansson
11:11 22 Apr 17
Kim Pettersson
Kim Pettersson
14:24 14 Feb 17
Duktigast och trevliga kunnig personal
Helén Davidsson
Helén Davidsson
15:07 22 Dec 16
Helen Söderström
Helen Söderström
09:26 26 Nov 16
Proffsigt och tryggt bemötande, helnöjd!
Anne Larson
Anne Larson
15:09 20 Sep 16
Är så nöjd varje gång jag varit här med min "Softis" Meja Ni tar så väl hand om djuren och även ägarna hihi
Ulf Westlund
Ulf Westlund
19:36 21 Jan 16
Har varit kund här sedan många år. Kommer att fortsätta med det! Trevlig och kunnig personal som gör att man känner sig... välkommen.läs mer
Karin Quander
Karin Quander
17:10 22 Dec 15
Alltid bra bemötande och bra behandlingar. Idag hyllar jag er lite extra då ni tog hand om en skadad vildkaninunge -... helt gratis för att den led (trots att jag erbjöd mig att betala). Visar att ni är sanna djurvänner med stort hjärta. God julläs mer
Caroline Jacobsson
Caroline Jacobsson
20:27 28 Nov 15
Gå dit! Dom är bäääst!!
Fredrik Frankie Nilsson
Fredrik Frankie Nilsson
14:02 17 Aug 15
Super proffsiga! Kan starkt rekommendera dessa till alla er med hundar i Halmstad! Bästa bemötandet jag fått jämfört... med andra veterinärkliniker här i stan.läs mer
Elin Hjelmqvist
Elin Hjelmqvist
14:00 17 Aug 15
Bästa stället!! Super duktig personal som vet vad dom håller på med!!
Kate Vestergaard Herskind
Kate Vestergaard Herskind
18:25 09 Jul 15
De är de bästa! Alltid trevliga och duktiga
Pernilla Andersson
Pernilla Andersson
07:52 03 Jul 15
Fantastisk personal & service
Thommy Gertsson
Thommy Gertsson
05:41 22 Apr 15
Vivianne Rittbring
Vivianne Rittbring
16:54 17 Apr 15
Louise Hellgren
Louise Hellgren
18:16 15 Apr 15
Bäst i stan!!
Ewa Larsson
Ewa Larsson
04:53 15 Apr 15
Bästa stället tycker mina hundar!
Helen Sånge
Helen Sånge
20:43 14 Apr 15
Maggan Enered
Maggan Enered
09:42 14 Apr 15
Toppenbra klinik-supergo personal <3 <3
Anette Friström
Anette Friström
12:41 07 Apr 15
Bästa kliniken i stan
Tilda Broberg
Tilda Broberg
13:38 01 Apr 15
Fler recensioner
js_loader