Veterinär och djursjukvårdare i Halmstad

DJURKLINIK

I vår helt nya djurklinik på Söndrumsvägen 35 i Halmstad har våra veterinärer och djursjukvårdare möjlighet att utföra en rad olika utredningar och behandlingar på hundar och katter samt andra smådjur. Vi utför djursjukvård, djurtandvård och djurfriskvård i Halmstads Djurklinik. Välkommen att boka tid för ett besök.

HITTA TILL OSS

BOKA ETT BESÖK

Hund får bandage på en tass

DJURKLINIK

Djurkliniken behandlar och undersöker vanliga åkommor 

Här följer några exempel på vilken typ av åkommor det kan handla om hos hundar, katter och andra smådjur som behöver undersökas eller behandlas:

^

Hudproblem

^

Ögon- och öronsjukdomar

^

Mag- och tarmsjukdomar

^

Hormonella sjukdomar

^

Hältor

^

Sjukdomar i urinvägarna och fortplantningsorgan

^

Infektionssjukdomar

^

Sårskador

^

Olika typer munhåleproblem

Hudproblem

Hudproblem och allergier är den näst vanligaste orsaken till besök hos veterinären. Hudproblem och allergier hos husdjur är inte ohjälpligt, men viktigt att ta på allvar eftersom brist på vård och behandling kan få fatala konsekvenser.

Öronproblem

Öroninflammation, knölar och hundar med dålig hörsel. Här kan du läsa mer om olika problem med öronen som kan drabba hunden.

Ögonbesvär

En skada på ögat eller en ögonsjukdom kan vara väldigt besvärligt för hunden. Lär dig mer om vanliga och ovanliga ögonproblem.

Vaccinationer hund

Hundar vaccineras regelbundet mot Valpsjuka, Parvo, smittsam leverinflammation samt kennelhosta. För hundar som skall resa utomlands behöver man lägga till vissa vaccinationer som till exempel Rabies, det är viktigt att kontrollera vad som gäller för det land man skall besöka.

Vaccinationer Katt

För katternas del är det vaccination mot kattpest och kattsnuva som görs regelmässigt. Vi vaccinerar även kaniner mot Myxomatos och gulsot. Vill du läsa mer om dessa infektionssjukdomar rekommenderar vi ett besök på SVA´s hemsida www.sva.se/djurhalsa.

DJURFRISKVÅRD

Till djurfriskvård räknas de behandlingar och åtgärder man gör i syfte att förebygga sjukdom samt besiktningar av hundar och katter i samband med försäljning och försäkring.

Mag- och tarmsjukdomar

Mag- och tarmsjukdomar förekommer ofta hos våra hundar. Hunden kräks och får därefter diarré. Vid de lättare fallen blir avföringen lös och smetig, i andra fall sprutar diarrén ur hunden. Avföringen är vattnig och kan slutligen bli blodig.

Hältor

En akut hälta kan bero på olika saker. Många djurägare tror ofta att problemet sitter i tassen när hunden inte stödjer på benet men orsaken kan finnas i en led högre upp på benet. Hunden kan ha stukat en led, fått en fraktur, en spricka i benet, korsband eller ligament kan ha skadats, fått ett bitsår eller en sticka som trängt in i en tass.

DJURSJUKVÅRD

På kliniken har vi möjlighet att utföra en rad olika utredningar och behandlingar på hundar och katter. Till vår hjälp har vi modern teknisk utrustning som digital röntgenteknik för både vanlig röntgen och tandröntgen, ett laboratorium där vi kan utföra blodanalyser samt cytologi. Vår operationsavdelning är utrustad, så vi kan utföra längre narkoser och mer omfattande ingrepp.

Djurtandvård

Djurtandvård är ett av våra specialområden och förutom personalens kompetensen är vi komplett utrustade med bland annat digital tandröntgen. Det vanligaste problemet som drabbar hundar och katter är att de får tandsten, om inte denna tas bort kan slutresultatet bli tandlossning.

Kastrationer

Vi rekommenderar kastration av han- och honkatter från 6 månaders ålder. Kastrationer av tikar och hanhundar görs regelmässigt och även där rekommenderar vi att djuret är runt 6 månader. Tikar och honkatter bör inte vara i löp när ingreppet görs.

VAD SÄGER VÅRA KUNDER OCH PATIENTER?

Verkligen bästa veterinären jag har varit hos! Så tillmötesgående personal som va tvungna att jobba över, allt för att min hund skulle få hjälp med sitt sår samma dag. Professionell och trevlig personal. Rekommenderar starkt att besöka denna djurklinik. Jag bor rätt så långt ifrån men åker en bit extra bara för att komma hit även i framtiden. Kände mig väldigt trygg att lämna min hund i veterinärens händer och de gjorde ett bra jobb.
Sofie

Första gången jag var där och fick ett mycket bra intryck utav personal och lokal. Och kommer att vända mig dit i alla lägen nu. Lämnar min ordinarie vetrinärenstation som ligger närmre mitt boende.

Mia

Mkt trevlig personal. Fick tid omg för min greyhound kille. Han är stor och lång och det krävdes dubbel personal för att hålla honom på plats under röntgen. Det var inget problem att få denna extra hjälp och det kändes tryggt att veta att min bäbis inte kunde ramla ner. Veterinären följde upp på telefon en vecka senare och det kändes mkt bra allt igenom. Kostade under till medel i pris upplevde jag.

emmelie

Var en tur innom med våre to Norske hunder for og gi dem ormkur, dette måtte vi da først kjøpe på apoteket og så tilbake for og gi det til dem. Trivelig betjening og det hele gikk smertefritt for seg...

Bertil

Trevliga kunnande och ett skönt lugn på stället (trotts hantverkare) Tack <3

Eva

Mycket trevliga personal som hjälper dig o din djur 🌹

Thair

Proffsigt! Varmt och vänligt bemötande! Involverar och ger bra information till mig som djurägare!

Susanne