Halmstad Djurklinik

Jobba hos oss

VETERINÄR

Halmstads Djurklinik söker Veterinär och erbjuder unik möjlighet till vidareutbildning inom djurtandvård

Trött på jourer och helgjobb? Hos oss jobbar du endast vardagar mellan 8–17 måndag-fredag. Du är ledig alla röda dagar! 

Vi på Halmstads Djurklinik söker dig som är glad, positiv, flexibel, engagerad och serviceinriktad. Du älskar att jobba både med djur och människor. Det är viktig för oss att alla skall känna sig välkomna. 

Vi har just flyttat in i nya, större, toppmoderna lokaler i centrala Halmstad. På kliniken arbetar för närvarande 2 veterinärer, 3 leg djursjukskötare och 3 djurvårdare.

Vi erbjuder medicinska utredningar, kirurgiska behandlingar men specialiserar oss på djurtandvård för hund och katt. Kliniken är topputrustad med 4 undersökningsrum, 2 tandbehandlingsrum, 1 operationssal, lab, steril, röntgen, ultraljud med mera.

Eftersom framgångsrik djurvård bygger på engagerade, motiverade, kunniga och välutbildade medarbetare måste vi ständigt söka nya vägar för att förbättra vården och arbetsmiljön enligt vår filosofi och vårt arbetssätt som grundas i ledorden

Etik + Ergonomi + Hygien + Effektivitet + Kunskap,

vilket leder till friskare djur och hållbarhet i allt och för alla.

Vi söker nu dig som vill vara med att driva vår personliga klinik med ett genuint intresse att utvecklas inom veterinäryrket. Vi erbjuder vidareutbildning inom djurtandvård på vårt systerföretag Accesia. Du är en lagspelare som strävar efter hög kvalité i ditt arbete som prioriterar djurets bästa samt värnar en god relation med dess ägare.

Vi vet att nöjda medarbetare är en förutsättning för att nå våra höga mål. Du får veta mer om vår speciella filosofi och de mervärden vi kan erbjuda för att visa att vi verkligen menar det vi står för när du kontaktar oss.

Tjänsten är på heltid eller deltid enligt överenskommelse.

För frågor om tjänsten vänligen kontakta Susanne Andersson, susanne.andersson@halmstadsdjurklinik.se

Varmt välkommen med din ansökan! 

DJURSJUKVÅRD OCH DJURTANDVÅRD MED OMSORG OMTANKE, KUNSKAP OCH ERFARENHET

Ordinarie öppettider

Mån - Fre: 7:30 - 17:00

Lör - Sön: STÄNGT

Vanliga behandlingar

Besiktningar

Om du tänker köpa valp eller kattunge är det viktigt att djuret har genomgått en veterinärbesiktning innan det byter ägare. De flesta försäkringsbolag önskar ett intyg på att djuret är friskt innan försäkringen tecknas.

Hudproblem

Hudproblem och allergier är den näst vanligaste orsaken till besök hos veterinären. Hudproblem och allergier hos husdjur är inte ohjälpligt, men viktigt att ta på allvar eftersom brist på vård och behandling kan få fatala konsekvenser.

Öronproblem

Öroninflammation, knölar och hundar med dålig hörsel. Här kan du läsa mer om olika problem med öronen som kan drabba hunden.

Ögonbesvär

En skada på ögat eller en ögonsjukdom kan vara väldigt besvärligt för hunden. Lär dig mer om vanliga och ovanliga ögonproblem.

Vaccinationer hund

Hundar vaccineras regelbundet mot Valpsjuka, Parvo, smittsam leverinflammation samt kennelhosta. För hundar som skall resa utomlands behöver man lägga till vissa vaccinationer som till exempel Rabies, det är viktigt att kontrollera vad som gäller för det land man skall besöka.

Vaccinationer Katt

För katternas del är det vaccination mot kattpest och kattsnuva som görs regelmässigt. Det finns regler för att resa med katter eller sälja katter till ett annat land. De finns för att förhindra att sjukdomar sprids, framför allt rabies. Reglerna skiljer sig åt mellan olika länder. Vill du läsa mer om dessa infektionssjukdomar rekommenderar vi ett besök på Jordbruksverkets hemsida.

Vaccinationer Kanin

Vi vaccinerar även kaniner mot Myxomatos och gulsot. Kaniner vaccineras gärna på våren innan de släpps ut på gräs med ett vaccin som tas en gång per år. Vill du läsa mer om dessa infektionssjukdomar rekommenderar vi ett besök på SVA´s hemsida www.sva.se/djurhalsa.

Kastrationer

Vi rekommenderar kastration av han- och honkatter från 6 månaders ålder. Kastrationer av tikar och hanhundar görs regelmässigt och även där rekommenderar vi att djuret är runt 6 månader. Tikar och honkatter bör inte vara i löp när ingreppet görs.

ID-märkning av hund

Alla hundar i Sverige ska märkas med ett unikt id-nummer och registreras i Jordbruksverkets centrala hundregister. Vem som ansvarar för hunden ska också anmälas till hundregistret. Det finns även ett register där du som har hundar i kommersiellt syfte ska registrera anläggningen där du håller hundarna.

ID-märkning av katt

Med start i januari 2023 ska du som kattägare registrera din katt hos Jordbruksverket enligt en ny lag. Lagens syfte är att värna om katten och höja dess status som husdjur. För att kunna registrera din katt så måste katten först vara id-märkt. En id-märkning görs via chip eller tatuering hos veterinär eller med chip hos godkänd id-märkare. Boka en tid hos Halmstads Djurklinik för att ID-märka din katt.

Mag- och tarmsjukdomar

Mag- och tarmsjukdomar förekommer ofta hos våra hundar. Hunden kräks och får därefter diarré. Vid de lättare fallen blir avföringen lös och smetig, i andra fall sprutar diarrén ur hunden. Avföringen är vattnig och kan slutligen bli blodig.

Hältor

En akut hälta kan bero på olika saker. Många djurägare tror ofta att problemet sitter i tassen när hunden inte stödjer på benet men orsaken kan finnas i en led högre upp på benet. Hunden kan ha stukat en led, fått en fraktur, en spricka i benet, korsband eller ligament kan ha skadats, fått ett bitsår eller en sticka som trängt in i en tass.

Djurtandvård

Djurtandvård är ett av våra specialområden och förutom personalens kompetensen är vi komplett utrustade med bland annat digital tandröntgen. Det vanligaste problemet som drabbar hundar och katter är att de får tandsten, om inte denna tas bort kan slutresultatet bli tandlossning.

DJURFRISKVÅRD

Till djurfriskvård räknas de behandlingar och åtgärder man gör i syfte att förebygga sjukdom samt besiktningar av hundar och katter i samband med försäljning och försäkring.

DJURSJUKVÅRD

På kliniken har vi möjlighet att utföra en rad olika utredningar och behandlingar på hundar och katter. Till vår hjälp har vi modern teknisk utrustning som digital röntgenteknik för både vanlig röntgen och tandröntgen, ett laboratorium där vi kan utföra blodanalyser samt cytologi. Vår operationsavdelning är utrustad, så vi kan utföra längre narkoser och mer omfattande ingrepp.