VÅRA TJÄNSTER
VACCINATION
AV KATT I HALMSTAD
Att göra en grundvaccination för att ge ett fullgott skydd mot kattsnuva och kattpest, ges en första vaccinering vid ca 8-9 veckors ålder. Detta upprepas sedan efter ungefär 3-4 veckor. Fortsatt vaccination mot kattsnuva ges enligt rekommendation från vaccintillverkaren. Fortsatt vaccination mot kattpest bör utföras vart tredje år. Boka vaccination hoss oss på djurkliniken i Halmstad.
HITTA TILL OSS
BOKA ETT BESÖK
VACCINATION AV KATT I HALMSTAD
Varför vaccinera
Är du osäker om vaccinering tar du kontakt med oss på Halmstads Djurklinik. För att skydda din katt mot allvarliga sjukdomar är det viktigt att vaccinera vid rätt intervall. T ex är kattpest en mycket smittsam sjukdom som kan smitta katter i alla åldrar, så det är viktigt att vaccinera katten. Kattpest orsakas av parvovirus och kan leda till dödsfall. Kattsnuva innefattar olika luftvägsinfektioner som orsakas av bakterier eller virus.
Finns det något jag kan göra själv?
Rådfråga din veterinär i Halmstad på Halmstads Djurklinik. Vaccineras regelbundet enligt givna instruktioner. Vaccination gäller alla katter även innekatter. Smittorisken för innekatter går genom ägaren som kan föra med sig smittad katts avföring eller urin via kläder eller skor. Ska katten resa måste den vaccineras mot rabies, och det är minst 21 dagar innan resan.
Besiktningar
Hudproblem
Öronproblem
Öroninflammation, knölar och hundar med dålig hörsel. Här kan du läsa mer om olika problem med öronen som kan drabba hunden.
Ögonbesvär
En skada på ögat eller en ögonsjukdom kan vara väldigt besvärligt för hunden. Lär dig mer om vanliga och ovanliga ögonproblem.
Vaccination av hund
Hundar vaccineras regelbundet mot valpsjuka, Parvo, smittsam leverinflammation samt kennelhosta. För hundar som skall resa utomlands behöver man lägga till vissa vaccinationer som till exempel Rabies, det är viktigt att kontrollera vad som gäller för det land man skall besöka.
Vaccinationer Katt
För katternas del är det vaccination mot kattpest och kattsnuva som görs regelmässigt. Det finns regler för att resa med katter eller sälja katter till ett annat land. De finns för att förhindra att sjukdomar sprids, framför allt rabies. Reglerna skiljer sig åt mellan olika länder. Vill du läsa mer om dessa infektionssjukdomar rekommenderar vi ett besök på Jordbruksverkets hemsida.
Vaccinationer Kanin
Vi vaccinerar även kaniner mot Myxomatos och gulsot. Kaniner vaccineras gärna på våren innan de släpps ut på gräs med ett vaccin som tas en gång per år. Vill du läsa mer om dessa infektionssjukdomar rekommenderar vi ett besök på SVA´s hemsida www.sva.se/djurhalsa.
Kastrationer
Vi rekommenderar kastration av han- och honkatter från 6 månaders ålder. Kastrationer av tikar och hanhundar görs regelmässigt och även där rekommenderar vi att djuret är runt 6 månader. Tikar och honkatter bör inte vara i löp när ingreppet görs.
ID-märkning av hund
Alla hundar i Sverige ska märkas med ett unikt id-nummer och registreras i Jordbruksverkets centrala hundregister. Vem som ansvarar för hunden ska också anmälas till hundregistret. Det finns även ett register där du som har hundar i kommersiellt syfte ska registrera anläggningen där du håller hundarna.
ID-märkning av katt (chippa din katt)
Med start i januari 2023 ska du som kattägare registrera din katt hos Jordbruksverket enligt en ny lag. Lagens syfte är att värna om katten och höja dess status som husdjur. För att kunna registrera din katt så måste katten först vara id-märkt eller s k chippad. En id-märkning görs via chip eller tatuering hos veterinär eller med chip hos godkänd id-märkare. Boka en tid hos Halmstads Djurklinik för att ID-märka alltså chippa din katt.
Mag- och tarmsjukdomar
Mag- och tarmsjukdomar förekommer ofta hos våra hundar. Hunden kräks och får därefter diarré. Vid de lättare fallen blir avföringen lös och smetig, i andra fall sprutar diarrén ur hunden. Avföringen är vattnig och kan slutligen bli blodig.
Hältor
En akut hälta kan bero på olika saker. Många djurägare tror ofta att problemet sitter i tassen när hunden inte stödjer på benet men orsaken kan finnas i en led högre upp på benet. Hunden kan ha stukat en led, fått en fraktur, en spricka i benet, korsband eller ligament kan ha skadats, fått ett bitsår eller en sticka som trängt in i en tass.
Djurtandvård
Djurtandvård är ett av våra veterinärer och djursjukvårdares specialområden och förutom personalens kompetensen är vi komplett utrustade med bland annat digital tandröntgen. Det vanligaste problemet som drabbar hundar och katter är att de får tandsten, om inte denna tas bort kan slutresultatet bli tandlossning.
DJURFRISKVÅRD
Till djurfriskvård räknas de behandlingar och åtgärder man gör i syfte att förebygga sjukdom samt besiktningar av hundar och katter i samband med försäljning och försäkring.
DJURSJUKVÅRD
På kliniken har vi möjlighet att utföra en rad olika utredningar och behandlingar på hundar och katter. Till vår hjälp har vi modern teknisk utrustning som digital röntgenteknik för både vanlig röntgen och tandröntgen, ett laboratorium där vi kan utföra blodanalyser samt cytologi. Vår operationsavdelning är utrustad, så veterinär och djursjukvårdare kan utföra längre narkoser och mer omfattande ingrepp.
Kontakta oss
Besöksadress
Söndrumsvägen 35, Halmstad
Boka tid för besök
035-10 72 63
Telefontid 7:30 - 17:00
Akuta ärenden
Vid behov av akut djursjukvård då Halmstads Djurklinik inte är öppet klicka här för jouröppna akutmottagningar.
VAD SÄGER VÅRA KUNDER OCH PATIENTER?
Vi blev så fint mottagna o hjälpta. Tack
Schejken och hans... matteläs mer
Vilken typ av vård?
Läs mer om våra tjänster och behandlingar här.