VÅRA TJÄNSTER

DJURTANDVÅRD I FALKENBERG

På vår helt nya klinik på Söndrumsvägen 35 i Halmstad har vi djurtandvård som ett av våra specialområden för dig som bor i Falkenberg. Förutom personalens kompetens är vi komplett utrustade med de bästa och modernaste förutsättningarna för en etisk, ergonomisk, effektiv och hygienisk djurtandvård. Ring till 035-10 72 63 och boka ett besök med veterinär och djursjukvårdare hos oss.

HITTA TILL OSS

BOKA ETT BESÖK

Hund får undersökning av tänder.
Katt för undersökning av tänder.

DJURTANDVÅRD I FALKENBERG

Vanliga tandproblem på djur

Det vanligaste problemet som drabbar hundar och katter är att de får tandsten, om inte denna tas bort kan slutresultatet bli tandlossning.

Som djurägare kan du borsta tänderna på din hund eller katt i förebyggande syfte, tänk på att använda särskild djurtandkräm som är fri från fluor. Den som vi veterinärer och djurtandvårdare rekommenderar är Accesia BizziPaste använd tillsammans med Accesia BizziBrush tandborste. Se instruktionsvideon nedan om hur du enklast kommer igång med tandborstning på ditt husdjur.

När det gäller djurtandvård i Falkenberg är veterinärer och djursjukvårdare på Halmstads Djurklinik ledande inom branschen mycket tack vare närheten till Accesia – the Vet Dentistry Company som är världsledande inom utbildning och utrustning för djurtandvård och har sitt huvudkontor i Halmstad.

Exempel på andra tandåtgärder och djurtandvård i Falkenberg som vi utför är: borttagande av kvarstående mjölktänder, åtgärder vid tandfrakturer, korrigering av bettfel mm.

Till vår hjälp har vi tandvårdskonsult Susanne Andersson, grundare och ägare av Accesia, med mångårig erfarenhet och expert inom djurtandvård.

Ring 035-10 72 63 för att boka en tid med veterinär och djursjukvårdare.

Besiktningar

Om du tänker köpa valp eller kattunge är det viktigt att djuret har genomgått en veterinärbesiktning innan det byter ägare. De flesta försäkringsbolag önskar ett intyg på att djuret är friskt innan försäkringen tecknas.

Hudproblem

Hudproblem och allergier är den näst vanligaste orsaken till besök hos veterinären. Hudproblem och allergier hos husdjur är inte ohjälpligt, men viktigt att ta på allvar eftersom brist på vård och behandling kan få fatala konsekvenser.

Öronproblem

Öroninflammation, knölar och hundar med dålig hörsel. Här kan du läsa mer om olika problem med öronen som kan drabba hunden.

Ögonbesvär

En skada på ögat eller en ögonsjukdom kan vara väldigt besvärligt för hunden. Lär dig mer om vanliga och ovanliga ögonproblem.

Vaccination av hund

Hundar vaccineras regelbundet mot valpsjuka, Parvo, smittsam leverinflammation samt kennelhosta. För hundar som skall resa utomlands behöver man lägga till vissa vaccinationer som till exempel Rabies, det är viktigt att kontrollera vad som gäller för det land man skall besöka.

Vaccinationer Katt

För katternas del är det vaccination mot kattpest och kattsnuva som görs regelmässigt. Det finns regler för att resa med katter eller sälja katter till ett annat land. De finns för att förhindra att sjukdomar sprids, framför allt rabies. Reglerna skiljer sig åt mellan olika länder. Vill du läsa mer om dessa infektionssjukdomar rekommenderar vi ett besök på Jordbruksverkets hemsida.

Vaccinationer Kanin

Vi vaccinerar även kaniner mot Myxomatos och gulsot. Kaniner vaccineras gärna på våren innan de släpps ut på gräs med ett vaccin som tas en gång per år. Vill du läsa mer om dessa infektionssjukdomar rekommenderar vi ett besök på SVA´s hemsida www.sva.se/djurhalsa.

Kastrationer

Vi rekommenderar kastration av han- och honkatter från 6 månaders ålder. Kastrationer av tikar och hanhundar görs regelmässigt och även där rekommenderar vi att djuret är runt 6 månader. Tikar och honkatter bör inte vara i löp när ingreppet görs.

ID-märkning av hund

Alla hundar i Sverige ska märkas med ett unikt id-nummer och registreras i Jordbruksverkets centrala hundregister. Vem som ansvarar för hunden ska också anmälas till hundregistret. Det finns även ett register där du som har hundar i kommersiellt syfte ska registrera anläggningen där du håller hundarna.

ID-märkning av katt (chippa din katt)

Med start i januari 2023 ska du som kattägare registrera din katt hos Jordbruksverket enligt en ny lag. Lagens syfte är att värna om katten och höja dess status som husdjur. För att kunna registrera din katt så måste katten först vara id-märkt eller s  k chippad. En id-märkning görs via chip eller tatuering hos veterinär eller med chip hos godkänd id-märkare. Boka en tid hos Halmstads Djurklinik för att ID-märka alltså chippa din katt.

Mag- och tarmsjukdomar

Mag- och tarmsjukdomar förekommer ofta hos våra hundar. Hunden kräks och får därefter diarré. Vid de lättare fallen blir avföringen lös och smetig, i andra fall sprutar diarrén ur hunden. Avföringen är vattnig och kan slutligen bli blodig.

Hältor

En akut hälta kan bero på olika saker. Många djurägare tror ofta att problemet sitter i tassen när hunden inte stödjer på benet men orsaken kan finnas i en led högre upp på benet. Hunden kan ha stukat en led, fått en fraktur, en spricka i benet, korsband eller ligament kan ha skadats, fått ett bitsår eller en sticka som trängt in i en tass.

Djurtandvård

Djurtandvård är ett av våra veterinärer och djursjukvårdares specialområden och förutom personalens kompetensen är vi komplett utrustade med bland annat digital tandröntgen. Det vanligaste problemet som drabbar hundar och katter är att de får tandsten, om inte denna tas bort kan slutresultatet bli tandlossning.

DJURFRISKVÅRD

Till djurfriskvård räknas de behandlingar och åtgärder man gör i syfte att förebygga sjukdom samt besiktningar av hundar och katter i samband med försäljning och försäkring.

DJURSJUKVÅRD

På kliniken har vi möjlighet att utföra en rad olika utredningar och behandlingar på hundar och katter. Till vår hjälp har vi modern teknisk utrustning som digital röntgenteknik för både vanlig röntgen och tandröntgen, ett laboratorium där vi kan utföra blodanalyser samt cytologi. Vår operationsavdelning är utrustad, så veterinär och djursjukvårdare kan utföra längre narkoser och mer omfattande ingrepp.

Dennis BjörkDennis Björk
14:04 11 Nov 22
Helt fantastisk personal lätt och smidigt att boka tider som passar en
Ann KenneAnn Kenne
12:08 23 Aug 22
Absolut det bästa vetrinärbesök på länge, tack// Ann Kenne
Anne Catherine MåhlAnne Catherine Måhl
08:54 14 Aug 22
Blev lite lugnare fick tabl.till min älskade katt för hans urinvägar hoppas att det håller i sig!Har fått rådet att köba Feliway Classic vilket jag gjort medan jag håller på att flytta.Mvh hoppfull
sofie lindströmsofie lindström
15:25 02 Jun 22
Verkligen bästa veterinären jag har varit hos! Så tillmötesgående personal som va tvungna att jobba över, allt för att min hund skulle få hjälp med sitt sår samma dag. Professionell och trevlig personal. Rekommenderar starkt att besöka denna djurklinik. Jag bor rätt så långt ifrån men åker en bit extra bara för att komma hit även i framtiden.Kände mig väldigt trygg att lämna min hund i veterinärens händer och de gjorde ett bra jobb.
Mia WismannMia Wismann
08:14 27 Apr 22
Första gången jag var där och fick ett mycket bra intryck utav personal och lokal. Och kommer att vända mig dit i alla lägen nu. Lämnar min ordinarie vetrinärenstation som ligger närmre mitt boende.
emmelie nordengemmelie nordeng
09:36 01 Mar 22
Mkt trevlig personal. Fick tid omg för min greyhound kille. Han är stor och lång och det krävdes dubbel personal för att hålla honom på plats under röntgen. Det var inget problem att få denna extra hjälp och det kändes tryggt att veta att min bäbis inte kunde ramla ner.Veterinären följde upp på telefon en vecka senare och det kändes mkt bra allt igenom.Kostade under till medel i pris upplevde jag.
Thair AlkishikThair Alkishik
10:54 19 Feb 21
Mycket trevliga personal som hjälper dig o din djur 🌹
js_loader

(Translated by Google) Sweet, professional employees.
(Original) Lieve, vakkundige medewerkers.

Anita

Helt fantastisk personal lätt och smidigt att boka tider som passar en

Dennis

Halmstads Djurklinik
4.9
drivs av Facebook
Katarina Svanlind
Katarina Svanlind
2023-01-05T18:31:30+0000
Sessakatten fullkomligt njöt av sitt besök hos er där hon helt lugn passade på att snoka runt, äta lite kattgodis o... kolla in leksakerna medan matte fick kaffe. Proffesionellt bemötande o god service.läsa mer
Anna Linnea
Anna Linnea
2022-07-21T07:01:09+0000
Trist att ringa för en akuttid och bli hänvisade till Slöinge för att se om det finns en akuttid där istället med... undertonen att det ändå finns tider kvar men inte prioriteras för kanin.läsa mer
Matilda Rogvall Knutsmark
Matilda Rogvall Knutsmark
2022-06-28T15:13:56+0000
Tack för fint och lugnt bemötande av min reaktiva och rädda hund. Känns så tryggt att komma till er! 🐕
Bosse Anderberg
Bosse Anderberg
2022-06-14T16:35:14+0000
Underbar personal proffsigt o man känner att man är på rätt plats
Anna Bergsten
Anna Bergsten
2022-02-16T07:43:27+0000
Vår älskade katt har blivit som ny, efter klippningen hos er! Han njuter varje minut här hemma och har blivit... kanontrevlig och mysig mot oss! Till o med en knäkatt, efter 14 år… 😻🙏läsa mer
Eva Simonsson
Eva Simonsson
2022-02-07T18:03:03+0000
Så glad för hjälpen med Garms tand. Han är helt lycklig håller bollen hela vägen in i munnen, det gjorde han inte... förut. Igår spårade vi och vilket härligt drag i linan! En helt ny hund. Tusen tusen tack!läsa mer
Ulrika Ljung
Ulrika Ljung
2021-09-03T09:00:00+0000
Fantastiskt personal med trevligt bemötande
Mariette Jakobsson
Mariette Jakobsson
2020-09-30T16:03:55+0000
Tack för snabbt, trevligt och proffsigt bemötande😀🌹Pembe mår redan bättre och matte oxå❤️
Stina Backe
Stina Backe
2020-05-25T09:03:39+0000
Vi har två katter,Nisse o Morris.Vi har alltid blivit så väl omhändertagna när någon av katterna har varit sjuka eller... i något annat ärende.Fantastisk och duktig personal,som verkligen bryr sig om både ägare och våra älskade djur. 😽😽😊läsa mer
Monika Hirseland
Monika Hirseland
2019-09-20T16:30:12+0000
Tack för att vi snabbt och enkelt fick hjälp med det onda schäfer-örat.
Cecilia Nilsson
Cecilia Nilsson
2019-04-13T15:31:54+0000
Ringer upp dagen efter tandutdragning på hund, för att kolla hur hunden mår ❤
Mia Rosén
Mia Rosén
2019-04-12T13:01:29+0000
Man blir alltid väl bemött och omhändertagen.👍
Lena Wattsgård
Lena Wattsgård
2019-03-04T19:28:52+0000
Fint mottagande . Lugnt o skönt ingen stress. Vi blev så fint mottagna o hjälpta. TackSchejken och hans matte
Anette Friström
Anette Friström
2015-04-07T12:41:26+0000
Bästa kliniken i stan
Rita Magnusson Fd Takkinen
Rita Magnusson Fd Takkinen
2018-06-15T21:21:14+0000
Svenne Frånander Larsson
Svenne Frånander Larsson
2018-04-30T06:42:46+0000
Duktiga, och mycket trevlig personal ���
Ditte Rindom Kjöller
Ditte Rindom Kjöller
2018-04-11T06:12:11+0000
Helene Friström
Helene Friström
2018-04-04T09:13:38+0000
Underbar personal och fantastisk omvårdnad. Bästa djurkliniken i Halmstad.
Susanne Rosén
Susanne Rosén
2018-04-03T14:28:05+0000
Helt enkelt för att de är bäst och ingenting är omöjligt!
Maija TopMiau Svensson
Maija TopMiau Svensson
2018-03-19T11:49:58+0000
Lasse Memberger
Lasse Memberger
2018-03-15T17:28:48+0000
Anneli Pettersson Noréus
Anneli Pettersson Noréus
2017-12-21T17:33:27+0000
Tima Ekström
Tima Ekström
2017-10-27T09:45:31+0000
Samma klinik sedan 2009 alltid nöjd.
Lotta Holmgren
Lotta Holmgren
2017-10-06T17:02:07+0000
Fantastisk vård av vår älskade Moa vid två operationer.
Helen Andersson
Helen Andersson
2017-06-13T17:01:13+0000
Alltid lika välkommen märks att dem tycker om våra djur och mattar och hussar.�
Carina Johansson
Carina Johansson
2017-04-22T11:11:17+0000
Kim Pettersson
Kim Pettersson
2017-02-14T14:24:36+0000
Duktigast och trevliga kunnig personal
Helén Davidsson
Helén Davidsson
2016-12-22T15:07:32+0000
Helen Söderström
Helen Söderström
2016-11-26T09:26:46+0000
Proffsigt och tryggt bemötande, helnöjd!
Anne Larson
Anne Larson
2016-09-20T15:09:16+0000
Är så nöjd varje gång jag varit här med min "Softis" Meja Ni tar så väl hand om djuren och även ägarna hihi
Ulf Westlund
Ulf Westlund
2016-01-21T19:36:11+0000
Har varit kund här sedan många år. Kommer att fortsätta med det! Trevlig och kunnig personal som gör att man känner sig... välkommen.läsa mer
Karin Quander
Karin Quander
2015-12-22T17:10:23+0000
Alltid bra bemötande och bra behandlingar. Idag hyllar jag er lite extra då ni tog hand om en skadad vildkaninunge -... helt gratis för att den led (trots att jag erbjöd mig att betala). Visar att ni är sanna djurvänner med stort hjärta. God julläsa mer
Caroline Jacobsson
Caroline Jacobsson
2015-11-28T20:27:35+0000
Gå dit! Dom är bäääst!!
Fredrik Frankie Nilsson
Fredrik Frankie Nilsson
2015-08-17T14:02:00+0000
Super proffsiga! Kan starkt rekommendera dessa till alla er med hundar i Halmstad! Bästa bemötandet jag fått jämfört... med andra veterinärkliniker här i stan.läsa mer
Elin Hjelmqvist
Elin Hjelmqvist
2015-08-17T14:00:51+0000
Bästa stället!! Super duktig personal som vet vad dom håller på med!!
Kate Vestergaard Herskind
Kate Vestergaard Herskind
2015-07-09T18:25:11+0000
De är de bästa! Alltid trevliga och duktiga
Pernilla Andersson
Pernilla Andersson
2015-07-03T07:52:18+0000
Fantastisk personal & service
Thommy Gertsson
Thommy Gertsson
2015-04-22T05:41:37+0000
Vivianne Rittbring
Vivianne Rittbring
2015-04-17T16:54:21+0000
Louise Hellgren
Louise Hellgren
2015-04-15T18:16:59+0000
Bäst i stan!!
Ewa Larsson
Ewa Larsson
2015-04-15T04:53:03+0000
Bästa stället tycker mina hundar!
Helen Sånge
Helen Sånge
2015-04-14T20:43:10+0000
Maggan Enered
Maggan Enered
2015-04-14T09:42:55+0000
Toppenbra klinik-supergo personal <3 <3
Jessica Gustafsson Fd Johansson
Jessica Gustafsson Fd Johansson
2015-04-12T17:30:34+0000
Tilda Broberg
Tilda Broberg
2015-04-01T13:38:06+0000
Läs alla recensioner